Svijet

NASLUĆUJU NOVI RAT? Lufthansa otkazala letove prema i iz Teherana!

Njemačka aviokompanija Lufthansa saopćila je da zbog sigurnosnih razloga do 18. aprila obustavlja letove za i iz Teherana, glavnog grada Irana, javlja Anadolu.

FOTO: LUFTHANSA
FOTO: LUFTHANSA
Ilustracija

“Zbog trenutne situacije, Lufthansa obustavlja svoje letove za i iz Teherana do četvrtka, 18. Aprila“, rekao je portparol kompanije njemačkoj novinskoj agenciji DPA.

On je kazao da se Lufthansa ne oslanja samo na vladine procjene, već da i sama procjenjuje trenutnu sigurnosnu situaciju, a zatim donosi vlastite odluke.

Pročitajte još

Odluka je donesena usred pojačanih tenzija između Irana i Izraela, nakon raketnog udara na iranski konzulat u glavnom gradu Sirije Damasku, U tom napadu nedavno je ubijeno nekoliko visokih generala i pripadnika iranske Revolucionarne garde.

Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz zaprijetio je u srijedu da će vojska njegove zemlje direktno napasti Iran ako Teheran pokrene napad sa svoje teritorije na Izrael.

Nekoliko medija objavilo je danas da se izraelska vojska priprema za direktan napad iz Irana, na sjeveru ili jugu zemlje, u narednih 24 do 48 sati.