Politika

Naša stranka odgovorila: "Na sljedećim izborima Trojka će u Kantonu Sarajevo SDA učiniti još manjom..."

Nakon što je Kantonalni odbor SDA kritikovao politiku Trojke u Sarajevu kazavši kako je njihov "Sarajevski dogovor" od 2020. godine doživio debakl, a da su oni naučili iz svojih grešaka, stigao je odgovor iz Naše stranke.

Forto, press Trojka
FOTO: BOSNAINFO

“Nakon što su 25 godina bili u vlasti, iz SDA su se odlučili da obećavaju promjene jer kažu da su učili na svojim greškama i da će sad sve biti drugačije. Da bi se učilo na greškama, moraju se praviti greške, a SDA nije pravila greške, ona je činila zlodjela”, kazali su iz Naše stranke.

Kako dodaju, sa SDA neće ni njihovi “takozvani partneri” Demokratska fronta i SBiH, “zato su potrčali da kažu kako oni nemaju dogovor o koaliciji nego dogovor o nenapadanju.”

“Žele tako sačuvati makar malo političkog kredibiliteta a pošto svoje ne mogu stvoriti, prislanjajući se koliko-toliko uz SDA žele uzeti dio njihovih glasova. To je prijateljstvo hijene, kakvo SDA i zaslužuje, jer je i sama tako postupala prema svojim koalicionim partnerima dok se nije počela urušavati. To je lažna Trojka”, naveli su.

“Kad iz SDA kritikuju pravu Trojku, pričaju ustvari o sebi: kriminal, politički osuđenici, lažne diplome, korupcija i druge nepodopštine ono je što je sinonim za njihov način vladanja”, dodaje se.

Kako kažu, rad Trojke karakterišu rekonstrukcija gradske saobraćajne mreže i obnova voznog parka, naknade porodiljama, otvaranje direktnih aviolinija za svjetske centre, gostovanja najvećih svjetskih umjetničkih zvijezda u Sarajevu, novi parkovi, škole, obnovljeni trgovi. Dodaju da su te stvari ono što im daje kredibilitet da na svaku uvredu iz SDA ponosno odgovore.

“Prvi, naravno, ne počinjemo napad jer radimo, nemamo se kad zamarati time šta SDA nije uradila, ali smo dužni odgovoriti na neosnovane kritike. Na sljedećim izborima Trojka će u Kantonu Sarajevo SDA učiniti još manjom, a takvom će je učiniti i oni što su sa SDA sklopili ugovor o nenapadanju. Dobri ljudi Sarajeva ne zaboravljaju 25 najtežih godina s njima”, zaključili su iz Naše stranke.