BiH

Nakon sinoćnjih nereda sedam navijača FK Sarajevo privedeno u MUP HNK

'Horde zla', navijači FK Sarajeva, sinoć su oko ponoći u Širokom Brijegu presreli i pretukli veću grupu nepoznatih muškaraca, a na kraju im palicama razbili automobil u kojem su se nalazili.

FOTO: HORDEZLA.BA
FOTO: HORDEZLA.BA

Kako saznaje hercegovina.info, nakon brze reakcije mostarske policije, grupa napadača je uhapšena oko 2.30 i to u klubu navijača ‘Red Army’, u blizini Fejićeve ulice.

Iz MUP-a Hercegovačko – neretvanskog kantona za Hercegovina.info potvrđeno je da je u prostorije Policijske uprave Mostar privedeno sedam osoba (svi iz Sarajeva).

Nakon kriminalističke obrade u Mostaru, uhapšeni su jutros oko 4 sata predani u nadležnost Policijske uprave Široki Brijeg na čijem području je incident zabilježen.

Kod uhapšenih je pronađena određena količina nedopustivih sredstava, a na mjestu događaju su im oduzete palice, noževi, čekići, suzavac.

Još uvijek se ne zna stepen povreda kod žrtava ovog huliganskog napada koji se dogodio u ligaškoj pauzi kad se ne odigravaju utakmice Premijer lige.

Motiv napada je također još nepoznat, iako se špekulira da je ovo jedna od osveta za Vedrana Puljića, pokojnog navijača FK Sarajevo koji je nastradao u Širokom Brijegu tokom navijačkih nereda 2009. godine kad je ubijen iz pištolja pored stadiona Pecara.

Prihvati notifikacije