Magazin

Najskuplji stih Marine Tucaković imao je samo 5 riječi i koštao je 200.000 KM

Jedan od najboljih tekstopisaca, čuvena Marina Tucaković za života je napisala ogroman broj pjesama, koje su veoma brzo postale vanvremenski hitovi. Izgubila je bitku poslije teške bolesti u 67. godini.

FOTO: STORY.RS/LUKA ŠARAC
FOTO: STORY.RS/LUKA ŠARAC

Njenim stopama krenuo je i njen sin Laća, koji je nedavno preminuo u Izraelu. Smrt njenog sina šokirao je javnost. Godine 2008. ostala je bez sina Miloša Radulovića koji se predozirao i preminuo u 24. godini.

Veliki hit Ane Nikolić, koji je upravo napisala Marina, ‘Mišo moj’, posvetila je svom preminulom sinu.

Među numerama kojima je dala svoj “začin”, našla se i pjesma Nede Ukraden, “Zora je”, a kako je Neda navela jednom prilikom, Marina je ovoj numeri dodala samo jedan stih i na taj način zaradila više od 100.000 eura.

– Pjesmu mi je napisao pokojni Đorđe Novković i nas dvoje smo se nekoliko puta posvađali oko samog naslova pjesme. Prvo smo je nazvali ‘Jovane, zora je’, pa ‘Milane, zora je’. Posljednja i konačna verzija je ‘Zora je’. Na kraju sam pozvala Marinu Tucaković koja je napisala samo jedan stih, a to je: ‘Suza je iz oka kanula’. Njoj je taj stih donio više od 100 hiljada eura, rekla je Neda svojevremeno, a ovim podatkom je i te kako iznenadila javnost.

Prihvati notifikacije