Sarajevo

Načelnik Muzur otvorio 'Međunarodni Ilidža kup 2022'

Međunarodni Ilidža kup 2022 za juniore, koji je u srijedu počeo u Hrasnici, danas je svečano otvorio načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Nakon što je svim učesnicima i gostima turnira koji organizuje Fudbalski klub Famos, a čiji je pokrovitelj Općina Ilidža, poželio mnogo sreće na terenu načelnik se osvrnuo i na neke stvari iz ne tako daleke prošlosti. Donedavno Famos nije imao omladinski pogon, što je meni bilo porazno, da bi jučer svjedočili utakmici u kojoj su Famosovi juniori remizirali s vršnjacima Trabzonspora, kluba čiji su seniori aktuelni prvaci Turske rekao je Muzur naglasivši kako je U-19 tim Trabzonspora prošle sezone učestvovao u Omladinskoj Ligi prvaka.

Uz turskog predstavnika su još tri od ukupno deset učesnika turnira, Crvena zvezda, Željezničar i Zrinjski, igrala u prestižnom takmičenju za najbolje omladinske timove Evrope.

Petodnevni turnir u Hrasnici igra se na dva terena, od kojih je onaj s umjetnom podlogom jedan od najmodernijih u Bosni i Hercegovini, a načelnik Muzur je kazao kako je trajno opredjeljenje Općine ulaganje u mlade, sport ali i poboljšanje sportske infrastrukture. U kratkom periodu uspjeli smo u Sportskom centru Hrasnica izgraditi sigurno jedan od najboljih terena s umjetnom podlogom u BiH. Drago mi je što ovi momci već mogu osjetiti određene plodove našeg rada, a nadam se da ćemo do sljedećeg Ilidža kupa napraviti ozbiljan iskorak kada je riječ o infrastrukturi Sportskog centra Hrasnica – kazao je Muzur.

Utakmice prvog takmičarskog dana na Međunarodnom Ilidža kupu 2022 potvrdile se da će ljubitelji omladinskog fudbala imati šta vidjeti na terenima u Hrasnici.

Međunarodni Ilidža kup 2022 godine traje do 24. jula kada su na programu susret za treće mjesto i finale, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Prihvati notifikacije