BiH

Na Sarajevskom aerodromu uhapšena osoba za kojom traga Interpol

Pripadnici Granične policije BiH otkrili osam osoba prema potragama Interpola, sudova i policije.

Sarajevski aerodrom
FOTO: MEĐUNARODNI AERODROM SARAJEVO

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Orašje, uhapsili su I.K. (1968.), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga Kantonalno tužilaštvo Posavskog kantona potražuje zbog krivičnog djela Ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Pročitajte još

Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje i predat službenicima Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona.

Prethodno su pripadnici ove jedinice uhapsili N.B. (1964.) jer je utvrđeno da je Osnovni sud u Zvorniku potražuje radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanka BiH je kontrolirana na ulasku u BiH na prijelazu Šamac i predata službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Gradiška uhapsili T.Z. (1989.), nakon što je ustanovljeno da je Policijska uprava Gradiška raspisala potragu za njom zbog krivičnog djela Oduzimanje djeteta. Državljanka BiH je predata službenicima Policijske uprave Gradiška.

Prethodno, pripadnici ove jedinice su uhapsili Z.B. (1984.) jer je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Teška krađa. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Policijske uprave Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo su na letu iz Beča, uhapsili N.H. (1983.). Utvrđeno je da Općinski sud u Travniku potražuje ovog bh. državljanina radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Uz navedeno, pripadnici ove jedinice su na letu za Istanbul uhapsili O.C. (1988.), nakon što je utvrđeno da je Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu za njim zbog krivičniog djela Povrede koje uzrokuju smrt. Državljanin Savezne Republike Njemačke je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Pripadnici Jedinice GPBiH Velika Kladuša predali su A.M. (1993.) službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu, nakon što je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela Nasilničko ponašanje. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod su uhapsili M.H. (1987.) prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Brod. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njom zbog krivičnog djela Krivotvorenje isprave. Državljanka BiH je predata službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.