Sarajevo

Na platou Skenderije u Sarajevu otvoreno klizalište 'Zimska čarolija' (VIDEO)

Klizalište "Zimska čarolija" danas je svečano otvoreno na platou Skenderije u Sarajevu, nakon dva odgađanja prethodnih dana zbog nešto viših temperatura.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Direktor Centra Skenderija Damir Petrinić izjavio je da se s ponosom vraćaju s ponudom za Sarajlije i sve posjetitelje grada, te da je atraktivna ledena ploha ove godine modificirana kako bi mogli organizovati Školu karlinga u okviru koje će stručnjaci prenijeti svoja znanja zainteresiranim sugrađanima.

FOTO: DAMIR PETRINIĆ/FENA
FOTO: DAMIR PETRINIĆ/FENA

Dodao je da će danas u 15.00 sati biti upriličen program umjetničkog klizanja u izvedbi Kluba Unity, a od 16.30 do 17.30 na programu je obilježavanje Svjetskog dana klizanja uz besplatno klizanje za djecu – “Learn to Skate”.

Petrinić  je naveo da od 20.30 sati kreću prvi komercijalni termini po cijenama koje nisu mijenjane od prošle godine, te da će svaki dan biti dostupno devet termina.

Klizalište na otvorenom se prostire na 600m², uz novogodišnje dekoracije koje će upotpuniti sami ambijent.

Najavljeno je da će se “Zimska čarolija” najkasnije od 20. decembra održavati i u dvorani Mirza Delibašić na ledenoj plohi od 1.800m², na kojoj će biti organzirana i takmičenja u brzom i umjetničkom klizanju, te hokejaška takmičenja.

Program “Zimske čarolije“ trajat će do kraja februara naredne godine.

FOTO: FENA
FOTO: FENA
FOTO: FENA
FOTO: FENA
FOTO: FENA
FOTO: FENA
FOTO: FENA
FOTO: FENA
Prihvati notifikacije