Sarajevo

Na Ilidži se otrovala dvojica dječaka, životno su ugroženi

Dvoje djece, rođene 2010. i 2011. godine, sa Ilidže jučer je u teškom stanju kojima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo prebačeno na KCUS.

FOTO: ILUSTRACIJA/HITNA POMOĆ KS
FOTO: ILUSTRACIJA/HITNA POMOĆ KS

Djeca su otrovana i u bolnicu su primljena u stanju vitalne ugroženosti.

Prema informaciji iz MUP-a Kantona Sarajevo, jučer oko 16.55 sati u ulici Jahijela Fincija na ilidži, u prizemnom improvizovanom objektu za proizvodnju kolača vlasništvo R. D. sa Ilidže, usljed nepotpunog sagorijevanja u peći za proizvodnju kolača, došlo je do trovanja djece rođene 2010. i 2011. godine.

-Djeca su u stanju vitalne ugroženosti, vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo prevezena na Kliniku za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje su hospitalizirana na Odjeljenju za intenzivnu njegu.

O svemu je obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon čega je na mjestu događaja obavljen uviđaj od strane uvidajne ekipe Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Uviđaju su prisustvovali vještak protivpožarne zaštite i ekipe Sarajevo gasa, naveli su iz MUP-a.

Ističu da policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja.

Prihvati notifikacije