Retrovizor

Na današnji dan napustio nas je legendarni Gaga: 7 godina od smrti Dragana Nikolića

Danas se navršava tačno sedam godina otkako je preminuo legendarni jugoslovenski glumac Dragan Nikolić.

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE
FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE

On je 11. marta 2016. u svojoj 73. godini života preminuo nakon duge i teške bolesti, a tri dana kasnije od njega su se u Aleji zaslužnih gradjana na beogradskom Novom groblju oprostili mnogobrojni prijatelji, članovi porodice, kolege i poštovaoci njegovog lika i dela.

Legendarni Gaga rodio se 1943. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, filmsku karijeru počeo je 1964. godine manjom ulogom u filmu “Pravo stanje stvari”, kada je potpisan krštenim imenom Dragoslav Nikolić.

Prvu značajniju glavnu ulogu ostvario je u filmu Živojina Pavlovića “Kad budem mrtav i beo” 1967. godine, a u 50 godina dugoj karijeri ostvario je blizu 180 uloga na filmu i televiziji. Na teritoriji bivše Jugoslavije ostaće upamćen po sledećim likovima: Džimi Barka (“Kad budem mrtav i beo”), Flojd (“Nacionalna klasa”), Prle (“Otpisani”), Popaj (“Balkan Ekspres”), Vlah-Alija (“Banović Strahinja”), Urke (“Poslednji krug u Monci”).

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE
FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE

Nikolić je privukao veliku pažnju javnosti u seriji šou programa “Obraz uz obraz” u kojoj je učestvovao zajedno sa suprugom Milenom Dravić,

Milena Dravić umrla je dvije godine iza suprugove smrti, 14. oktobra 2018 u 79. godini života.

Prihvati notifikacije