BiH

Na Bjelašnici minus 12 stepeni

U Bosni i Hercegovini prijepodne je bilo pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabim snijegom ili na jugu sa slabom kišom. U drugom dijelu dana oblačnost se postepeno smanjivala.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Bjelašnica -12; Ivan-sedlo i Sokolac -3; Sarajevo 0; Srebrenica 1; Bihać, Bugojno i Tuzla 2; Banja Luka, Doboj, Livno i Prijedor 3; Bijeljina i Zenica 4; Trebinje 7; Mostar 8; Neum 10 i Široki Brijeg 11 stepeni.

U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prijepodne.

Po kotlinama je moguća magla. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3, na jugu od 0 do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu od 8 do 12 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno sunčano veći dio dana. Naoblačenje u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -6, a najviša dnevna temperatura zraka oko 3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prihvati notifikacije