Region

Na automobilu osumnjičenih za ubistvo nije nađen DNK Danke Ilić

Prva DNK vještačenja iz Nacionalnog kriminalističko - tehnološkog centra u vezi sa slučajem nestale djevojčie Danke Ilić, stigla su u Više javno tužalaštvo u Zaječaru, potvrđeno je za N1.

FOTO: MITAR MITROVIĆ / RINGIER
FOTO: MITAR MITROVIĆ / RINGIER

„U rezultatima koji su stigli i koji su vještačeni nema bioloških tragova djevojčice. To su rezultati DNK koje je vještačio Nacionalno kriminalistički tehnološkog centar i predstavljaju prve nalaze. Takođe, to je samo mali dio uzoraka koji su poslati na vještačenje.

Tek se očekuju dodatni nalazi koji treba da stignu i sa Biološkog fakulteta. To znači da je stiglo tek nekoliko izvještaja i očekujemo da pristignu i ostali“, rekao je za N1 tužilac VJT iz Zaječara Miodrag Canović.

Podsjećamo, S.J. i D.D, osumnjičeni su za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Boru, a koja je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Osumnjičeni koji su bili zaposleni u borskom Vodovodu uhapšeni su 4. aprila zbog sumnje da su ubili dvogodišnju djevojčicu.

Dvojica osumnjičenih su, kako je tada saopšteno iz policije, u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina.

J.S. i D.D. saslušani su 5. aprila u Tužilaštvu u Zaječaru, i tom prilikom je D.D. u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela, dok se J.S. branio šutnjom. Tada je osumnjičenima određen i jednomjesečni pritvor.

Tijelo dvogodišnje djevojčice do danas nije pronađeno.