Sarajevo

Muriz Memić saslušan u PU Ilidža: Imena ubica se znaju, Alisa ih zna, Dalida Burzić ih zna, čekamo Tužilaštvo

Muriz Memić, otac stradalog Dženana, danas je u 10 sati otišao na saslušanje u Policijsku upravu Ilidža. On je saslušan zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti Hasana Dupovca, koji ga je i prijavio.

FOTO: N1
FOTO: N1

Nakon saslušanja Muriz Memić je za Avaz prokomentirao današnje saslušanje i prijavu koja je podnesena protiv njega.

“Prijavio me je Hasan Dupovac da mu je ugrožena sigurnost, mom Dženanu nije bila ugrožena sigurnost, policija radi kako treba pa je Dženan ubijen. Danas sam kao legalista rekao da očekujem da istražni organi privedu licu pravde ubice moga djeteta i sve pomagače koji su pomagali u zataškavanju ubistva i nisam više ništa rekao”, kazao je Muriz Memić.

Dodao je kako očekuje poziv iz Tužilaštva.

“Vidjet ćemo kako će biti. Jesam li ja nekom ugrozio sigurnost ili nisam, ko se to osjeća ugroženim, a 20 puta sam pravio proteste i nikad se nijedan incident nije desio. Sad vidimo na šta idu. Opet kažem da su se osilili pomagači, evo ova PU Ilidža je učestvovala u zataškavanju ubistva mog djeteta 8. februara 2016. i opet dođem i odazovem se da dam izjavu u istu Policijsku Upravu jer nisu svi policajci isti. Imamo i kriminalaca ali i čestitih ljudi”, istakao je Muriz.

Na pitanje kako komentira upućene optužbe Muriz Memić je istakao kako je optužbi bilo od početka.

“Prvo je bilo da sam lud i da ne znam šta radim pa smo dokazali sudskim postupcima i presudama da sam bio u pravu. Imamo sudsku presudu da nije bila saobraćajna nesreća. Evo na kraju, osuđena je i Alisa Mutap za lažno svjedočenje što je bilo nemoguće u početku. Alisa zna, Dalida Burzić zna, imaju imena ubica, valjda će doći vrijeme da kažu imena tih ubica”, kazao je Muriz.

Dodaje kako nema logike da je Alisa živa i da se ne sjeća, što je sud i pokazao.

“Alisa ide na robiju, mi smo dobili ovu presudu, nisam zadovoljan jer oslobođen je Hasan Dupovac, ali ima još vremena. Državno Tužilaštvo vodi istragu za N.N. počinioca ubistva, ali Dalida Burzić zna imena. Alisa Mutap zna imena i Džafer Hrvat zna. Nije N. N., imena ubica su poznata samo se pitam kada će Tužilaštvo to da okonča”, zaključio je Muriz Memić.