Sarajevo

MUP KS se oglasio o tučnjavi Hordi zla i Manijaka: Trojica se žalila na povrede, za 11 izdati prekršajni nalozi (VIDEO)

Grupa navijača fudbalskih kluba Sarajevo i Željezničar sukobila se u srijedu, 27. septembra, u ulici Patriotske lige, u blizini stadiona ‘Asim Ferhatović Hase’.

FOTO: CRNA-HRONIKA
FOTO: CRNA-HRONIKA

O svemu su se oglasili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kanotona Sarajevo.

-Dana 27. septembra 2023. godine u 12:50 sati na platou Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”, područje općine Centar Sarajevo došlo je do narušavanja javnog reda i mira između navijača FK Željezničar i FK Sarajevo, kojom prilikom su policijski službenici zadržali jedanaest pripadnika navijačkih skupina, saopćeno je.

Tri osobe su se žalile na povrede, a od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo su kod njih konstatovane lakše tjelesne povrede.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalčnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je konstatovao da nema elemenata krivičnog djela, te da se preduzmu mjere i radnje po Zakonu o prekršajima protv javnog reda i mira.

-S tim u vezi, za 11 osoba izdati su prekršajni nalozi, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo i Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Kantona Sarajevo, naveli su iz MUP-a KS.

@crnahronikainfo

Sukobili se navijači Sarajeva i Željezničara na Koševu

♬ original sound – CRNA Hronika

Prihvati notifikacije