BiH

MUP KS se oglasio o hapšenju Denisa Stojnića: Otkrili su za šta ga terete i jezivo je

Policija Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsila je sinoć u Sarajevu Denisa Stojnića, bosanskohercegovačkog MMA borca, zbog sumnje na navođenje na međunarodnu prostituciju i primanje dara za trgovinu utjecajem.

FOTO: DENIS STOJNIĆ/FACEBOOK
FOTO: DENIS STOJNIĆ/FACEBOOK

“Dana 29.10.2022.godine oko 23:00h po Naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u ulici Zelenih Beretki, područje općine Stari grad Sarajevo, lišili slobode lice D.S. rođen 1980. godine iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično “Međunarodno navođenje na prostituciju” iz člana 187. Krivičnog zakona BIH i “Primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem” iz člana 219. istog zakona”, navedeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a KS.

Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi više stanova i ostalih prostorija koje koristi osumnjičeni s ciljem pronalaska dokaza i predmeta vezanih za izvršenje navedenih krivičnih djela. Policija nije navela da li su pronađeni neki dokazi ili nedozvoljeni predmeti.

Stojnić je trenutno smješten u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana nastaviti kriminalistička obrada.

O preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je postupajući tužilac Tužilaštva BiH, pod čijim nadzorom policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalje aktivnosti s ciljem dokumentovanja predmetnih krivičnih djela.

Prihvati notifikacije