Jet set

"Moj bivši svekar je i dalje tu, nije zakoračio u grob": Shakira novom pjesmom opet provocira

Kolumbijska zvijezda Shakira objavila je novu pjesmu pod nazivom "El Jefe", a premda govori o radničkoj klasi i njihovoj eksploataciji - stih posvećen njenom bivšem svekru privukao je najviše pažnje.

FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Shakira je pjesmu snimila zajedno s meksičkim sastavom Fuerza Regida, a u šest sati od premijere prikupila je skoro tri miliona pregleda.

“Sanjaš da napustiš naselje, imaš sve što je potrebno da postaneš milioner, skup ukus, mentalitet, samo ti nedostaje plata”, pjeva Shakira uz ritam.

Dok su mnogi smatrali da se samim nazivom pjesme narugala nadimku koji su joj dali prijatelji bivšeg partnera Gerarda Piquéa, ona se u pjesmi posebno osvrnula na bivšeg svekra.

“Kažu da nema zla koje traje više od sto godina, ali moj bivši svekar je i dalje tu i nije zakoračio u grob”, poručuje u pjesmi.

U ovom dijelu videa plesači pokušavaju prekriti Shakirina usta, kao da žele da ona to ne spomene.

Uzevši u obzir da je otac Gerarda Piquéa, Juan, biznismen i upravlja sinovim kompanijama – neki su povezali kontekst pjesme sa tim i postavili pitanje je li moguće da njen bivši svekar eksploatiše svoje radnike kao što navode stihovi.

Prihvati notifikacije