Region

MODERAN I SAMOODRŽIV Zagreb će dobiti stadion na kojem će se igrati Liga prvaka (FOTO)

Gradski stadion u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu kreće u rekonstrukciju, vjerovatno sljedeće godine, rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik Tomislav Tomašević.

FOTO: GRAD ZAGREB
FOTO: GRAD ZAGREB

Cijena će biti nešto ispod 20 miliona eura. Kapacitet stadiona će se povećati kako bi se na njemu mogle igrati evropske utakmice.

Stadion bi mogao biti obnovljen do proljeća 2025. godine.

Zagrebački gradonačelnik smatra da će stadion u Kranjčevićevoj biti jedan od najmodernijih u Evropi zbog samoodrživosti. Imat će solarne panele koji će osigurati uštedu električne energije te spremnike za vodu kojima će se travnjak moći grijati ili hladiti. Kapacitet će se povećati na 12.000 gledatelja jer će se izgraditi dvije tribine.

Evo kako bi stadion trebao izgledati nakon rekonstrukcije.

FOTO: GRAD ZAGREB
FOTO: GRAD ZAGREB
FOTO: GRAD ZAGREB
FOTO: GRAD ZAGREB
FOTO: GRAD ZAGREB
FOTO: GRAD ZAGREB
FOTO: GRAD ZAGREB
FOTO: GRAD ZAGREB

“Uz stadion će biti izgrađen i parking te novi gradski trg. Na krovu će biti velike solarne ploče od kojih će se stadion napajati energijom. Bit će energetski održiv i po tome bi trebao biti jedan od najmodernijih stadiona u Evropi”, rekao je Tomašević na presici pa se dotaknuo i maksimirskog stadiona, koji će se rušiti i ponovo izgraditi.

“Maksimir je tema koja je prožvakana. Svi žele da ostane stadion na Maksimiru. Ne mislimo ići u daljnju rekonstrukciju stadiona koji je jedan od najružnijih u Evropi. Bolje je srušiti postojeći i izgraditi novi. Pregovori za obnovu Maksimira idu u dobrom smjeru, prenosi Index.hr.

Želimo napraviti dobro idejno rješenje kakva će biti financijska konstrukcija. Grad je spreman dati zemljište u koncesiju, ali neće ulagati novac iz kase. Do kraja mog mandata će se dogovoriti izgradnja novog Maksimira, a rekonstrukcija Kranjčevićeve je prvi korak u tome”, rekao je zagrebački gradonačelnik.

Prihvati notifikacije