Svijet

MMA borac s Floride bori se s aligatorom u blizini osnovne škole

MMA borac s Floride imao je meč života kada se borio sa aligatorom pred skoro 200 navijačkih gledalaca ispred osnovne škole u Jacksonvilleu.

FOTO: NYPOST
FOTO: NYPOST

Borac amater Mike Dragich, 33, borio se protiv neobičnog protivnika na parkingu u blizini škole dok su se ljudi okupljali da gledaju, javio je FOX 35 Orlando.

“Stigli smo tamo. Prošao sam kroz kapiju. I bum. Tamo je bilo spremno za odlazak na parking, a mi smo samo morali da završimo posao”, rekao je on za lokalnu stanicu.

Dragich je zgrabio velikog aligatora za rep u pokušaju da ga odvuče dok su posmatrači vrištali na bijeg reptila i pucanje.

Nakon što se zvijer oslobodila, lokalni veteran se naoružao motkom za hvatanje koju je mogao staviti aligatoru oko vrata.

Životinja se kotrljala u neprekidnim krugovima boreći se, dok je gomila vrištila i pomno promatrala meč čovjeka protiv zvijeri.

Mike Dragich hvata aligatora za rep u pokušaju da ga izvuče iz područja.

“Osjećao sam se kao Betmen, zaista”, rekao je za stanicu.

Sa motkom za hvatanje i dalje oko vrata aligatora, MMA borac skače na ramena životinje, a on i nekoliko vatrogasaca iz Jacksonvillea sjedaju na reptila da ga zadrže na zemlji.

„Mnogi borci će shvatiti da ste nervozni kada odete u kavez, ali kada se vrata kaveza zatvore, morate biti koncentrisani i toga sam se sjećao te noći“, rekao je Dragich.

Dodao je da se tokom situacije osjećao kao Betmen, dodajući da je pristupio situaciji kao da je u kavezu i bori se sa protivnikom.

Aligatori su uobičajeni na Floridi sa populacijom u cijeloj državi od oko 1,3 miliona.

Stanovnici Floride mogu prijaviti “neugodne” aligatore koji mogu predstavljati prijetnju ljudima, kućnim ljubimcima ili imovini kako bi licencirani lovac izašao da ih ukloni, prema Floridskoj komisiji za očuvanje ribe i divljih životinja, piše nypost.

Prihvati notifikacije