BiH

ZAVIDOVIĆI Mladići iz Banjaluke i Gradiške uhapšeni: Naoružani puškom kretali se lovištem Miljevići

Policijski službenici PS Zavidovići uhapsili su dvojicu mladića iz Banjaluke i Gradiške, zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja. Lovočuvar H.A. prijavio je policijskim službenicima ovaj nepoznati dvojac zbog kretanja po lovištu Miljevići s oružjem.

naoružani muškarac
FOTO: SCREENSHOT/FACEBOOK

Pročitajte još

“Odmah po dojavi na lice mjesta upućeni su policijski službenici Policijske stanice Zavidovići koji su na navedenoj lokaciji zatekli L.Nj., rođen 2000. godine, nastanjen u Banja Luci i L.N., rođen 2003. godine, nastanjen u Gradišci, koji su sa sobom imali vatreno oružje, jednu pušku M-48 sa četiri metka i baterijsku lampu, koja je ljepljivom trakom namontirana na pušci. Navedena lica su dovedena u prostorije Policijske stanice Zavidovići, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je vatreno oružje oduzeto od L.Nj. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica”, saopšteno je iz MUP-a ZDK.

Tokom kriminalističke obrade mladići su izjavili da su u mjestu Miljevići boravili sa svojim porodicama u povodu obilježavanja smrti njihove bake, te da su u jednoj staroj kući pronašli navedenu pušku sa kojom su krenuli u šumu, gdje su i zatečeni od strane lovočuvara.

“Tokom dana od strane policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići će biti poduzete potrebne mjere i radnje u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Federacije BiH u cilju utvrđivanja okolnosti posjedovanja navedenog oružja, a nakon kompletiranja dokumentacije protiv L.Nj. će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona FBiH”, dodaje se u saopštenju MUP-a ZDK.