BiH

Mladić koji je povrijeđen u krugu Termoelektrane Tuzla samostalno diše i komunikativan je

Mladić koji je jučer povrijeđen u krugu Termoelektrane Tuzla samostalno diše i komunikativan je.

FOTO: TUZLANSKI.BA
FOTO: TUZLANSKI.BA

Radnik je, prema informacijama MUP-a TK, zadobio teške tjelesne povrede zbog čega je i ostao na liječenju u JZU UKC Tuzla.

Radi se o 23-godišnjem Selmiru Husarkiću koji je jučer prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka povrijeđen u krugu TE “Tuzla”, u noći na ponedjeljak, zadržan je na Odjelu intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatilogiju UKC Tuzla. Povrijeđeni mladić je pod ljekarskim nadzorom i samostalno diše što je za Tuzlanski.ba potvrdila potparolka UKC-a Ersija Aščerić Mujedinović.

-Kod pacijenta se radi o povredama kičme i abdomena. Pod ljekarskim nadzorom je i trenutno samostalno diše i komunikativan je, hemodinamijski je stabilan, navodi Aščerić Mujedinović.

Uviđaj su izvršili policijski službenici OKP PU Tuzla a o događaju je upoznat dežurni tužilac KTTK-a, koji rukovodi daljom istragom u cilju utvrđivanja uzroka nesreće, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Brojni prijatelji i poznanici na društvenim mrežama upućuju riječi podrške povrijeđenom mladiću u želji da oporavak protekne u najboljem redu.

Prihvati notifikacije