Jet set

MIRSADA ČIZMIĆ Pjevačica novosnimljenom pjesmom poručuje HOĆU RAZVOD BRAKA

Nakon duže pauze atraktivna bosanskohercegovačka pjevačica Mirsada Čizmić, koja trenutno živi u Beču, sa novim snimcima, vraća se na estradnu scenu.

Mirsada Cizmic
FOTO: ESET MURAČEVIĆ

Kako kaže, konačno je došlo vrijeme da se nađe u društvu onih čije pjesme opsjedaju vrhove muzičkih top lista. Pjesmom “Nova ja”, za koju je sama pisala tekst, svojim fanovima želi da se pokaže u novom svjetlu, dok sa drugom, čiji je tekst pisao Tešo Mrkonjić, “Hoću razvod braka” obrađuje aktuelnu temu u okviru koje se, pored običinih građana, mogu prepoznati i neke njene koleginice koje, umjesto kvalitetom pjevanja i svojih pjesama, stranice žute štampe pune bračnim problemima.

“Pomalo sam bila razočarana stanjem na estradi te sam se povukla sa scene i, na neki način, “pobjegla” od medijskog eksponiranja. No, moji fanovi su me, jednostavno, natjerali da ponovo uđem u studio i u estradnoj areni počnem unositi pometnju. Obe pjesme, koje sam nedavno snimila, plod su saradnje sa mojim nekadašnjim saradnikom hitmejkerom Edvinom Milićem Edom sa čijim sam pjesmama “Kažite mi noći tamne”, “Hajde meni, hajde kreni” i drugima, nekada bila u žiži javnosti. Za ove, novosnimljene, pjesme on je pisao muziku i aranžmane. U njegovom studiju u Ausburgu su i snimljene. Iako pjesme imaju intrigrantne naslove one nisu vezane za moj privatni život. Bila stara ili “nova ja” uopšte ne razmišljam o razvodu braka”, kaže Mirsada Čizmić.

Jesu li ovi snimci najava novog albuma?

“Ne. Došla su neka nova vremena u kojima malo ko razmišlja o snimanju cijelog albuma. Uz pomoć digitalnih medija i sa jednom ili dvije pjesme, sa mnogo manjim ulaganjima, može se napraviti posao veći i bolji od onog koji bi mogao rezultirati nakon snimanja cijelog albuma. Nove pjesme bit će “obučene” u dopadljivo zavodljivo video ruho začinjeno ljepotama sa kojima me obdarila majka priroda. Moji fanovi će, zasigurno, imati šta i da čuju i da vide, Kazala je Čizmić.