Politika

Ministarstvo odbrane Crne Gore demantovalo Zukana Heleza

Ministarstvo odbrane Crne Gore reagovalo je na izjavu ministra odbrane BiH Zukana Heleza da se "dronovi kamikaze proizvedeni u BiH ispituju na poligonu u Crnoj Gori".

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“Nije predviđena obuka upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane reagujući na izjavu Zukana Heleza.

“Obavještavamo javnost da Planom bilateralne saradnje u oblasti odbrane između Crne Gore i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, koji je u fazi finalnog usaglašavanja, nije predviđena ni jedna vrsta zajedničke obuke upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore.”

Ministarstvo odbrane Crne Gore demantovalo je izjavu ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza koju je dao u emisiji na Face TV 29. marta ove godine

Naime, Helez je tada kazao da će se “dronovi koji se upravo proizvode u fabrikama u BiH ispitivati na poligonu u Crnoj Gore i da u Crnoj Gori postoji poligon za to”.

“Obavještavamo javnost da Planom bilateralne saradnje u oblasti odbrane između Crne Gore i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, koji je u fazi finalnog usaglašavanja, nije predviđena ni jedna vrsta zajedničke obuke upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore.

Svi oblici saradnje ministarstava odbrane dvije zemlje, kao što su opremanja, pripreme i realizacije bilateralnih sastanaka i drugih aktivnosti iz domena odbrane i upotrebe oružanih snaga između država, dogovaraju se i usklađuju kroz planove bilateralne saradnje”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore. 

Prihvati notifikacije