Region

Ministar policije: Vanjin otac organizovao otmicu rođene kćerke!

Otmicu Vanje Gorčevske (14) organizovao je njen otac, rekao je na konferenciji za medije ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski.

Otmica Vanje Dorčevske
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE, MUP SEVERNE MAKEDONIJE / RINGIER

“Ministarstvo unutrašnjih poslova je u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužilaštva tokom protekle noći rasvijetlilo slučaj, dokazi su obezbijeđeni. Nismo došli do ishoda koji smo svi željeli, već su dva lica ubijena, maloljetnica i lice iz Velesa, koji su sahranjeni jedno u okolini Skoplja, drugo u okolini Velesa”, rekao je ministar Oliver Spasovski na konferenciji za novinare.

“Preduzete mjere su nas dovele do izvršilaca ovog gnusnog djela. Petoro osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedno je van zemlje, a otac maloljetnice je priveden i saslušan“, rekao je Spasovski.

Motiv je koristoljublje, gdje je jedno lice u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizovalo izvršenje djela kako bi se iznudio novac od majke, i kako bi svi imali koristi od toga”, dodao je on.

“Starija osoba iz Velesa nema nikakve veze sa maloljetnicom, ali mu je zbog povezanosti sa jednim od osumnjičenih oduzeto vozilo, pa je maloljetnica odvedena sa ulaza u rezidenciju nakon što je otac prethodno podijelio informacije o “vremenu kada je bila sama kod kuće”, rekao je Spasovski.

“Glavni organizator i izvršilac koji je 27.11.2023. godine negdje oko 11 časova ubio maloljetnicu iz pištolja u strahu od dokaza do kojih bi Ministarstvo unutrašnjih poslova moglo doći, počinio je ovaj zločin. Učiniću sve da ovo čudovište dovedem pravdi čim kroči na naše tlo”, rekao je Spasovski.

Za Lj. P., koji se sumnjiči za ubistvo male Vanje iz Skoplja, biće raspisana međunarodna potjernica, saopštio je tužilac Gavril Bubevski.

Kako je navedeno, za nekoliko osoba je određen pritvor do 48 sati.

Bubevski: Imamo priznanje od osumnjičenih

“Imamo priznanje osumnjičenih ko je za šta odgovoran”, rekao je glavni javni tužilac Gavril Bubevski.

“Počinili su dva krivična djela kidnapovanja koja se odnose na favorizovanje i ubistvo, što su kvalifikovana krivična djela zbog povezanosti izvršilaca, dobija najtežu kvalifikaciju i kažnjava se najstrožom kaznom koja se može izreći u Makedoniji”, rekao je Bubevski.

On je istakao da je određen pritvor od 48 sati radi obrade dokaza i obdukcije tijela, nakon čega će MUP izaći sa odgovarajućim izvještajem i javno tužilaštvo otvoriti postupak, nakon će moći da ispričaju više detalja.

Prihvati notifikacije