BiH

Ministar Hrnjić s predstavnicima Pomozi.ba: Izgraditi partnerske odnose između vlade i civilnog društva

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić sastao se, u sjedištu Ministarstva u Sarajevu, sa predstavnicima humanitarne organizacije Pomozi.ba.

FOTO: URED VLADE FBIH ZA ODNOSE S JAVNOSCU
FOTO: URED VLADE FBIH ZA ODNOSE S JAVNOSCU

Na sastanku su razgovarali o mjerama i podrškama Ministarstva kojima se nastoji poboljšati rad poljoprivrednih proizvođača i humanitarnih organizacija.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je saopćilo da su se osnivač Pomozi.ba Elvir Karalić i koordinator za područje Unsko-sanskog kantona ove organizacije Elvir Muslić interesovali za ulaganja u okviru mjera ruralnog razvoja, posebno u oblasti proizvodnje hrane i izgradnje potrebne infrastrukture, a sve s ciljem podmirenja potreba organizacije koju predstavljaju.

Pročitajte još

Ministar Hrnjić istakao je da je ove godine Programom planirana mjera koja se tiče dijelom i humanitarnih organizacija, te se kroz sufinansiranje distribucije poljoprivrednih proizvoda nastoji osigurati efikasna i ciljana pomoć onima kojima je najpotrebnija.

U okviru Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za ovu godinu predvidjeli smo određeni iznos novčanih sredstava radu humanitarnih organizacija kroz mjeru „Sufinansiranje distribucije poljoprivrednih proizvoda javnim kuhinjama“ koji se odluče na doniranje poljoprivrednih proizvoda.

Naime, ova mjera donosi više pozitivnih efekata od kojih se ističe podrška humanitarnim organizacijama kroz doniranu hranu, kao i iskorištavanje hrane od nepotrebnog propadanje poljoprivrednih proizvoda koje naši proizvođači proizvedu na bh. poljima. Cijenimo da je ovo jedan korak u izgradnji partnerskih odnosa između vlade i civilnog društva u pružanju konkretne pomoći onima koji su pogođeni ekonomskim i socijalnim izazovima – kazao je ministar Hrnjić.

Karalić i Muslić su zahvalili ministru Hrnjiću na konkretnim mjerama kojima se nastoji poboljšati i unaprijediti rad humanitarnih organizacija i poljoprivrednih proizvođača na području Federacije BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.