Politika

Ministar Delić se u New Yorku susreo sa ambasadorom Lagumdžijom

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić sastao se danas sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u UN misiji u New Yorku Zlatkom Lagumdžijom.

FOTO: FEDERALNO MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNE POLITIKE
FOTO: FEDERALNO MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNE POLITIKE

Ministar i ambasador razgovarali su o održivim ciljevima BiH na putu pristupanja Evropskoj uniji, te ekonomiji brige i obavezama Federacije BiH u okviru pristupanja toj Globanoj platformi.

Ambasador Lagumdžija upoznao je ministra Delića s aktuelnostima u misiji, a ministar Delić ambasadoru je predstavio Globalnu platformu ekonomije brige i nastojanja kroz koja će Federalno ministarstvo rada i socijalne politike provoditi politike za uspostavljanje temelja na kojima će se graditi razvoj ekonomije brige u Federaciji BiH, što podrazumijeva donošenje zakonskih i strateških dokumenata, te akcionih planova za njihovu provedbu.

Tokom sastanka istaknuto je i da Federalno ministarstvo ekonomiju brige i programe kroz koje se ona realizuje provodi u saradnji sa UNWOMEN Bosne i Hercegovine.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić boravi u New Yorku povodom obilježavanja Međunarodnog dana brige koji se obilježava u utorak, 31. oktobra, u sjedištu UN-a u New Yorku, gdje će tokom panela zajedno sa predstavnicima zemalja članica Alijanse predstaviti program ekonomije brige u Federaciji BiH.

Tokom posjete New Yorku ministar Delić sastat će se s rukovodstvom UNWOMEN organizacije, šeficom odjela ekonomskog osnaživanja i drugim predstavnicima organizacije, saopćeno je iz Kabineta ministra Delića.