Region

Milanović sada vulgaran i prema Romima!

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi komentirao je u četvrtak izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića o Romima te rekao da ne bi trebao pridonositi stereotipima, kao i da je današnjom izjavom uvrijedio čitavu romsku zajednicu.

Zoran Milanović
FOTO: GEORGI LICOVSKI/EPA
Zoran Milanović

“Gledajte, ako ćete staviti klimu na 25, prodajte je Romima neka je odnesu, oni će napravit profit na tome. Romi su vrlo spretni u tim stvarima”, kazao je danas Milanović, a Veljko Kajtazi  u komentaru na ovu izjavu rekao je kako je romska zajednica ionako, po svim istraživanjima, izložena prekomjernoj diskriminaciji i da tim stereotipima ne bi trebao pridonositi i sam predsjednik države.

“Čovjek koji je na čelu države u ovakvim bi situacijama trebao bolje promisliti što i na koji način govori o svojim sugrađanima u javnom prostoru”, poručio je Kajtazi te naglasio da si predsjednik države trebao biti predvodnik u borbi protiv bilo kakve diskriminacije, a posebno one po nacionalnoj osnovi.

“Današnjom izjavom predsjednik je uvrijedio čitavu romsku zajednicu”, ustvrdio je Kajtazi.

Podsjećamo, hrvatski predsjednik sklon je uvredljivim i zapaljivim izjavama, posebno u posljednje vrijeme “omiljena” meta mu je Bosna i Hercegovina. Također, Milanović je nekoliko puta napao i visokog predstavnika Christiana Schmidta na šta mu je on poručio da je neprihvatljivo vrijeđanje u diplomatskoj komunikaciji.