Region

Milanović: Ostajem predsjednik RH, ostavku podnosim nakon izborne pobjede

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović objavio je u petak na Facebooku da će ostavku na mjesto predsjednika Hrvatske dati nakon parlamentarnih izbora, na kojima će se natjecati kao nestranački kandidat na listi SDP-a te da je uvjeren u pobjedu.

FOTO: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
FOTO: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

“Odlučio sam kandidirati se kao neovisni i nestranački kandidat na listi SDP-a na izborima za Hrvatski sabor koji će se održati 17. aprila ove godine. Nakon izborne pobjede u koju sam siguran, odstupit ću sa svoje dužnosti Predsjednika Republike i uz potporu nove većine u Hrvatskome saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske”, napisao je Milanović na Facebook stranici.

“Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam obnašati svoju dužnost predsjednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima”, dodao je.

Ranije danas hrvatski predsjednik Milanović raspisao je parlamentarne izbore za srijedu, 17. aprila. Nešto kasnije na konferenciji za novinare predsjednika SDP-a Peđe Grbina, predsjednik RH Milanović najavio je da će biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade na parlamentarnim izborima te će biti nositelj liste u 1. izbornoj jedinici, prenosi Hina.