Region

Milanović: Ako se Ustavni sud usudi poništiti izbore to će biti državni udar

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u nedjelju kako upozorenje Ustavnog suda da ne smije sudjelovati u izbornom procesu, u njegovom "emotivnom i političkom svijetu ima karakter bukve", poručivši da će, usude li se poništiti izbore, to biti državni udar.

FOTO: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
FOTO: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

“To tzv. upozorenje Ustavnog suda u mom emotivnom i političkom svijetu ima karakter ove bukve. Ako se usude poništiti izbore, to je državni udar”, izjavio je Milanović pa pozvao premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da bar jednom dođe na Plitvice obilježiti godišnjicu akcije Plitvice i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića.

Pročitajte još

Ponovio je kako se upozorenje Ustavnog suda ne odnosi na njega jer nije riječ o odluci.

“Obična patvorina političkih olupina. Pridavat ću joj jednaku pozornost kao što je AP pridavao činjenicama koje je dobio od SOA-e o druženju Turudić-Mamić. Premijer je to dobio od mene, a činjenice je potpuno zanemario. Ovo je jedna protuustavna patvorina”, rekao je Milanović na Plitvicama referirajući se na upozorenje Ustavnog suda. Imamo, kaže, ‘premijera koji kad dobije nalaz službe u kojoj rade hrvatski patrioti, o liku i djelu gospodina Turudića, to Plenkoviću ne znači apsolutno ništa. Turudić je motren u teškom prijestupu’.

Ustavni sud, kaže, može unijeti veliki nered u hrvatski prostor i ‘napraviti ono što Plenković već godinama radi, a to je sluđivanje’.

“To je utaban put u mentalnu propast hrvatskog društva. Ali to ćemo promijeniti jer Rijeke pravde dolaze. Vidite kako biram riječi. Više ne govorim gangsteri, nego političke olupine”, ustvrdio je Milanović.

Pohvalio se i da je on autor programa te da u potpunosti stoji iza njega.

“Prosječna mirovina će biti 50 posto prosječne plaće i s tim će se moći nešto kupiti”, poručio je Milanović napominjući kako je upravo on, kao premijer, pokrenuo porezne reforme, prenosi Hina.