BiH

MIHOLJSKO LJETO Temperature će narednih dana rasti: Objavljena progozna za vikend

U Bosni i Hercegovini danas je preovladavalo sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove je bilo magle.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Sutra će u BiH preovladavati sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 27, na jugu do 30 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano. Jutarnja temperatura oko 9, a dnevna oko 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

U prvoj sedmici oktobra, prognozira se nastavak stabilnih vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini.

U subotu pretežno sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake poslije podne. U jutarnjim satima i do prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 °C.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. U Hercegovini pretežno sunčano. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša ili lokalni pljusak je moguć na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 °C.

U ponedjeljak pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 22 do 27, na jugu do 29 °C.

Prihvati notifikacije