Magazin

Majstor amater: Riblja pljeska – ukusna, zdrava i jeftina

Ovako pripremljene riblje pljeskavice možete kombinovati sa tartar sosom i krompir salatom.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY
Ilustracija

Ljubitelji hamburgera ovu ukusnu pljesku mogu pakovati u lepinju sa salatom-putericom, čerijem, rukolom, tartar ili nekim drugim sosom ili začinima po želji.

Ovaj recept je dobra vijest i za sve vas koji ste u postu. Izuzev pomenutog tartar sosa, sve ostalo pred vama je posno. I baš, baš – ukusno.

Recept je jednostavan: uzmete ribu iz konzerve, stavite prezlu i jedno jaje, dodate začine po želji i na vrelo ulje. Formirati pljeskavicu željene veličine, uvaljati ju u prezle, pa pržiti u dosta masti, na srednjoj temparaturi po 4-5 minuta sa svake strane.

Prilog po želji, senf, tartar sos ili krompir salatu.