Politika

Magazinović: U Briselu smo mogli vidjeti jednu lijepu sliku bh. političke scene

Predsjedavajući Kluba poslanika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović je izjavio da je, iz naše unutarnje perspektive, "lijepa promjena vidjeti različite političke aktere iz vlasti i opozicije kako jednoglasno zagovaraju europsku budućnost BiH u Bruxellesu, na adresi na kojoj je to adekvatno raditi".

Saša Magazinović
FOTO: FENA

Sjajno bi bilo da građani to mogu vidjeti, jer je ovo potpuno suprotno od onoga što im političari svakodnevno serviraju kada je u pitanju izostanak pristojnog političkog dijaloga i zajedničkog rada – kazao je Magazinović nakon Drugog političkog foruma na visokoj razini o EU integracijama BiH koji je održan u Bruxellesu.

Dakle, za promjenu, dodao je on, u Bruxellesu smo mogli vidjeti jednu lijepu sliku bh. političke scene.

– Da li je morao doći ovoliki broj ljudi da to prezentiramo, nisam siguran. Za mene lično je jako važno da je komesar Varhelyi iskazao svoju potpunu saglasnost sa stavom i pozivom institucijama EU koji sam iznio – da u slučaju Bosne i Hercegovine treba koristiti politički pristup koji očigledno daje mnogo bolje rezultate od tehnokratskog. Nadam se da će u Evropskoj komisiji preovladati isti stav – naveo je Magazinović.

Po njegovim riječima, komesar Varhelyi je iznio svoju ocjenu da se radilo o ohrabrujućem sastanku sa koga odlazi ubijeđen da svi akteri žele da isporuče napredak.

– Ja se slažem sa njegovom ocjenom – zaključio je Magazinović.

Prihvati notifikacije