Magazin

Luda torta bez mlijeka i jaja, gotova za tren: Toliko bogata da joj nema ravne, svako parče je savršeno

Kremasta torta bez pečenja mnogima je omiljena poslastica. Da ne znate da je posna ne biste nikad ni rekli.

FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN
FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Fina podloga od keksa i mljevenih lješnika i dva krema, sa bijelom i crnom čokoladom i redom keksa da upotpuni kombinaciju.

Sastojci:

Donji sloj: 250 g mljevenog keksa, 100 g mljevenih pečenih lješnika, 100 g otopljenog margarina, 100 g šećera u prahu, 200 ml soka od narandže, sojinog ili bademovog mlijeka, koka – kole ili čaja

Krem I i II:

1l sojinog mlijeka

Pročitajte još

160 g pudinga sa ukusom vanile

6 kašika šećera

200 ml vode

150 g margarina

100 g šećera u prahu

55 g ili jedna kesica šlaga

50-60 ml mineralne ili obične hladne vode

200 g bijele čokolade

100 g crne čokolade

150 g keksa u komadu

Dekoracija po izboru

Priprema:

Prvo skuhati puding. Sojino mlijeko sipati u šerpu i staviti na vatru da provri.

Posebno umutiti puding, šećer i vodu.

Zakuhati puding u mlijeko i miješati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre, preko staviti foliju i ostaviti da se ohladi.

Pomiješati mljeveni keks, pečene, mljevene lješnike, šećer u prahu, otopljen margarin i sok od narandže i sve zajedno miješati dok se potpuno ne sjedini.

Obruč 26cm staviti na tacnu pa istresti cijelu masu od keksa.

Poravnati i ostaviti u frižider.

Otopiti crnu i bijelu čokoladu kada se puding ohladi.

Umutiti pjenasto margarin i šećer u prahu.

Umutiti ohlađen puding pa da postepeno dodavati margarinu i šećeru i sve mutiti.

Posebno umutiti šlag sa vodom pa i njega dodati kremu.

Krem podijeliti na dva dijela, pa u jedan dodati bijelu, a u drugi crnu čokoladu i svaki sjediniti.

Na koru nanijeti fil koji želite. Preko poslagati red keksa u komadu.

Nema potrebe da ga umačete u mlijeko ili sok, otpustiće. Ako žurite onda potapajte.

Preko staviti drugi krem.

Dekorisati po želji odmah ili sačekati da se torta stegne.

Prijatno.