BiH

Lokmić i ef. Dizdarević razgovarali o značaju Kurban bajrama, solidarnosti i dobroti

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić sa saradnicima danas je posjetio muftiju Zeničko-dobojskog kantona Mevludina-ef. Dizdarević.

FOTO: KABINET FEDERALNOG MINISTRA BORACA/BRANITELJA I INVALIDA
FOTO: KABINET FEDERALNOG MINISTRA BORACA/BRANITELJA I INVALIDA

Sastanku je prisustvovao i Adnan Husić, rukovodioc službe za pravne i ekonomske poslove Medžlisa Islamske zajednice Zenica. Sastanak je održan u prostorijama Muftijstva.

U povodu Kurban bajrama, Lokmić je posjetio zeničkog muftiju da bi izrazio najiskrenije čestitke i poželio blaslovljen praznik svim muslimanima. Tokom posjete, razgovarali su o značaju Kurban bajrama u islamskoj tradiciji, kao i o važnosti solidarnosti, dobrote i dijeljenja tokom tog svetog perioda. Također su se dotakli pitanja podrške boračkoj populaciji u vrijeme praznika, ističući važnost brige o onima u potrebi i očuvanju zajedničkih vrijednosti mira i zajedništva.

Lokmić je informirao muftiju zeničkog o aktivnostima Ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata koje se odnose na saradnju sa vjerskim zajednicama, izrazivši spremnost za nastavak podrške projektima Islamske zajednice na području Muftiluka zeničkog.

Dizdarević je zahvalio Lokmiću za posjetu i čestitku, istakavši da su pitanja boraca i invalida važna oblast djelovanja na tome treba mnogo više bdjeti i djelovati. Također je informirao ministra o stanju vjerskog života na području Muftiluka zeničkog, te mu zaželio uspjeh u odgovornom poslu koji obavlja – saopćeno je iz Kabineta federalnog ministra boraca/branitelja i invalida.