Kultura

Lidija Sejdinović -"Teta pričlica" KULTURA ČITANJA UNATOČ MULTIMEDIJALNOSTI ŽIVI

U dijelu prostora dvorane “Mirza Delibašić” Sportskog centra “Skenderija” gdje se odvija ovogodišnji 35. Internacionalni sajam knjiga i učila, svakodnevno vlada velika živost.

sajam knjige
FOTO: E. MURAČEVIĆ

Brojni mališani prosto opsjedaju “Dječiji kutak” kojeg Kreativno edukativni centar “Teta pričalica” koji voi Lidija Sejdinović u saradnji sa Kulturnim centrom “Kralj Fahd” već nekoliko godina zaredom organizuje u okviru Sajma knjige.

sajam knjige
FOTO: E. MURAČEVIĆ
sajam knjige
FOTO: E. MURAČEVIĆ
sajam knjige
FOTO: E. MURAČEVIĆ
Lidija Sejdinović
FOTO: E. MURAČEVIĆ

-Sretni smo što nam mališani dolaze u velikim grupama, kaže agilna Lidija Sejdinović, rukovodilac Kreativno edukativnog centra “Teta pričalica” nazvanog po njenom nadimku. Po cijeli dan se družimo sa djecom, pripovjedamo im… Raduje nas to što je Sajam dobro posjećen i što imamo priliku i način da promovišemo našu misiju vezanu za širenje ljubavi prema čitanju, prema knjigama koje mališani rado čitaju. Lijepo je vidjeti gužvu oko knjiga i to da se djeca raduju svemu onom šta smo im pripremili. Znak je to da kultura čitanja i slušanja živi unatoč ovom vremenu multimedijalnosti i svega onog drugog što naše mališane okružuje.