Magazin

Legendarni rokeri krajem juna stižu u komšiluk, BiH nema ni na mapi

Tačno šest godina nakon nastupa na zagrebačkoj Šalati legendarni bend The Cult u petak 30. juna 2023. ponovo dolazi u isti prostor na otvorenom u sklopu velike turneje koja ga na krilima novog albuma Under The Midnight Sun vodi po Evropi, izvijestila je agencija LAA.

FOTO: SONICBOOMRECORDS
FOTO: SONICBOOMRECORDS

Aktuelni jedanaesti album potvrđuje da su The Cult kultno ime rocka, a mediji se slažu u tome. Metal Planet Music novi album, koji opisuje svijet oko nas, naziva trijumfalnim, dok Ghost Cult Mag kaže da njime bend potvrđuje da je vrhunski. Ultimate Classic Rock hvali osam pjesama i vječni fenomen gitara Billyja Duffyja i baritona pjevača Iana Astburyja.

Louder Sound kaže da se Cult vraća u najboljoj verziji sebe, a Pop Matters da Under The Midnight Sun spada u ključne albume benda. Kao jedan od najvećih hard rock bendova svih vremena, The Cult su gradili historiju žanra i upisali se u muzičke enciklopedije singlovima poput She Sells Sanctuary, Rain, Fire Woman, Sweet Soul Sister, Lil’ Devil ili Wild Flower.

Veliki open-air spektakl u Zagrebu bit će prilika za prolazak kroz četiri desetljeća karijere jednog od najboljih rock bendova i miljenika publike.

Bend će, osim koncerta u Zagrebu, gostovati i na Arsenal Festu u Kragujevcu i to 29. juna 2023. a Bosnu i Hercegovinu će zaobići.

FOTO: BLABBERMOUTH.NET
FOTO: BLABBERMOUTH.NET

The Cult su osnovani 1983. godine i u svega nekoliko sezona postali su globalna senzacija predvođeni harizmatičnim Ianom Astburyjem, jednim od najprepoznatljivijih figura rock muzike, a četiri kultna albuma zacementirala su njihove pozicije u muzičkim enciklopedijama.

Prihvati notifikacije