Svijet

Lavrov dobio vizu za SAD

Ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu i velikom broju članova ruske delegacije odobrene su vize za učestvovanje na Generalnoj skupštini UN, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova."Vize su danas date Lavrovu i velikom broju članova delegacije", navodi se u saopštenju.

FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Ministarstvo očekuje izdavanje viza i ostalim članovima delegacije kao i ubrzano rješavanje logističkih pitanja, imajući na umu da “restrikcije zbog ilegalnih sankcija SAD blokiraju logistički dolazak ruskih predstavnika na sjednicu Generalne skupštine”, navodi se u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Rusija već sedmicama kritikuje SAD zbog neizdavanja viza članovima ruske delegacijeradi učestvovanja u radu Generalne skupštine UN, čija sjednica počinje danas u NJujorku.

Predsjedavajući Odbora za međunarodna pitanja u Državnoj dumi Leonid Slucki rekao je ranije da zvanična delegacija Rusije za 77. sjednicu Generalne skupštine UN, koju predvodi ministar spoljnih poslova, još nije dobila američke vize potrebne za dolazak u sjedište UN u NJujorku

Prihvati notifikacije