Magazin

Kuda ide svijet: Psi-roboti i modeli zajedno prošetali modnom pistom u Parizu

Verujemo da se svi sjećate kada je prošle godine u toku velikog finala modne revije "Coperni" u Parizu menekenka Bella Hadid imala haljinu "naprskanu" sprejom na njeno tijelo. Manekenka je na modnu pistu izašla naga i tu, pred svim gledaocima, po njenom tijelu je poprskan tečni pamuk, koji se za tren oka pretvorio u bijelu haljinu.

FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/COPERNI
FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/COPERNI

Iako su mnogi mislili da je ovo vrhunac i da će teško šta nadmašiti haljinu Belle Hadid, isti modni bred je oduševio i ovaj put.

Brend “Coperni” polako korača ka budućnosti i bez straha spaja tehnologiju i modu.

Pomenuti brend je predstavljao novu kolekciju za jesen/zimu 2023, na Nedelji mode u Parizu, a ovaj put pomjerili su i svoje granice.

Naime, pored manekenki, na modnoj reviji kuće “Coperni” u Parizu je defilovalo i pet robota-pasa.

Zamisao je bila da roboti predstavljaju vukove iz basne “Vuk i jagnje”, a menekenke jagnjad. Sve ovo treba da predstavlja vezu između ljudi, tehnologije, poezije i mašte.

“Naša poruka je pozitivna, da ljudi i tehnologija mogu da žive zajedno u harmoniji. Prvo iskustvo sa robotom “Spot” bilo je neprijatno. Ali sada, mislimo da su jednostavno lijepi”, rekli su dizajneri.

Najzanimljivi momenti su bili kada su robot i manekenka prišli jedno drugom, a onda joj je on pomogao da skine kaput. Drugi robot podigao je i nosio torbicu umjesto nje i sve vrijeme igrao.

Prihvati notifikacije