Jet set

Krivična prijava protiv poznatog srpskog YouTubera: Drži mladunče lava u kući

Juče je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podignuta krivična prijava protiv poznatog youtubera i influensera Stefana Jankovića, poznatiji kao Janko, zbog držanje madunčeta lava čime je prekršen zakon o dobrobiti životninja.

FOTO: TELEGRAF.RS
FOTO: TELEGRAF.RS

Naime, sve je prisutniji trend kupovine egzotičnih životinja, pa je tako prije desetak dana pronađeno jedno zapušteno i napušteno mladunče lava. Kako se navodi, ne zna se kako je mladunče završilo napolju, ali sumnja se da je u pitanju ilegalno nabavljeno mladunče u svrhu zabave (slično kao na objavljenom klipu) da bi poslije bilo napušteno.

Takođe, prije desetak dana snimljen je berberski makaki kako luta krovovima Beograda, a još je u javnosti svjež slučaj pantera koji luta apatinskom šumom. Kako dalje navode, ovaj trend je ne samo poguban po živitinje već i opasan po ljude. Velike mačke su predatori i mogu ozbiljno povrijediti ljude, često i sa fatalnim posljedicama.

Ne postoji ni jedan razlog zašto bi neko držao lava u kući sem da zadovolji svoj bolesni fetiš dokazivanja društvenog i finansijskog statusa i hvaljenja po društvenim mrežama. Srećom sam akt je protivzakonit i podliježe sankcijama kao i oduzimanju životinje. Ipak, tužilaštvo je na kraju odustalo od podnošenja krivične prijave. (Telegraf.rs)

Prihvati notifikacije