Politika

Krišto razgovarala sa ambasadorom Ukrajine

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s nerezidentnim ambasadorom Ukrajine za BiH Vasilom Kiriličem.

FOTO: VIJEĆE MINISTARA BIH
FOTO: VIJEĆE MINISTARA BIH

Krišto je izrazila podršku Bosne i Hercegovine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine. Naglasila je da se svi sporovi moraju rješavati mirnim putem, uz poštivanje temeljnih načela međunarodnog prava.

Istaknula je da će Bosna i Hercegovina u skladu sa preuzetim obvezama na europskom putu nastaviti usklađivati vanjsku politiku s Europskom unijom i svojim prijateljima SAD-om i Velikom Britanijom.

Dodala je kako će BiH u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti pružati podršku ukrajinskom narodu. Kirilič je zahvalio Krišto na podršci Ukrajini, koja je suočena s velikim razaranjima tokom ruske agresije, i naglasio da je ukrajinski narod ohrabren podrškom iz cijelog svijeta.

Krišto je informirala ambasadora Kiriliča o aktualnoj političko-ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Kazala je da se Bosna i Hercegovina nalazi u reformskom zamahu kojim se želi osigurati dugoročna politička stabilnost i ostvariti ekonomski napredak. Naglasila je da su glavni vanjskopolitički ciljevi Bosne i Hercegovine integracije u Europsku uniju i NATO.

Prihvati notifikacije