BiH

Košarac: "Helez tvrdi da Dodik planira bijeg?! Da nije žalosno, ne bi bilo čak ni smiješno"

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac poručio je da će sljedeće sedmice zatražiti sastanak sa rukovodstvom Obaveštajno-bezbjednosne agencije BiH, zbog neistinitih navoda ministra odbrane BiH Zukana Heleza.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“Helez kaže da ima obavještajne podatke o tome da predsjednik Republike Srpke Milorad Dodik planira bijeg?! Notorna laž… Da nije žalosno, ne bi bilo čak ni smiješno. Na kakve podatke se Helez poziva jesu li to podaci nekih paraobavještajnih institucija u FBiH ili nekih parastruktura u Oružanim snagama BiH? Istiniti podaci nisu, u svakom slučaju“, naveo je Košarac u objavi na svom Instagram nalogu.

Kako je uopšte moguće, upitao je Košarac, da se bilo ko, a kamoli ministar odbrane, u javnosti poziva na kvaziobavještajne podatke?

“Naravno, u BiH je to moguće ako vam je, kao što Helezu jeste, cilj diskreditacija institucija Republike Srpske i stavljanje mete na čelo njenom predsjedniku“, dodao je Košarac u svojoj objavi.

Kako kaže Košarac, matrica je uvijek ista – Helez i razni “helezi” u javnost plasiraju nebulozne tvrdnje pod plaštom bezbjednosnih informacija a cilj im je da na platformi dezinformacija i neistina napadaju institucije Srpske i njenog predsjednika.

Košarac je upitao i zašto zagađuju javni prostor lažima, pričama o kvaziobavještajnim podacima i teorijama zavjere.

“Gospodo, ne prolazi vam ta filozofija da ako se činjenice ne slažu sa vašim mišljenjem (čitaj kvaziobavještajnim podacima), tim gore po činjenice! Mi ćemo se uvijek boriti istinom!“, poručio je Košarac.