IT

KORISNE OPCIJE Preglednik datoteka za Microsoft 365 dobio nove mogućnosti

Preglednik datoteka sada se otvara prema zadanim postavkama kada pristupate datotekama koje nisu Office s OneDrivea, SharePointa ili Teamsa

FOTO:  ILUSTRACIJA/UNSPLASH
FOTO: ILUSTRACIJA/UNSPLASH

Bilo da se radi o PDF-u, videozapisu, CAD crtežu ili Photoshop datoteci, moći će se jednostavno otvoriti pomoću preglednika datoteka i vidjeti bez potrebe za preuzimanjem tj. instaliranjem posebne aplikacije za tu vrstu datoteke, prenosi Bug.hr.

Preglednik podržava više od 300 vrsta datoteka uz osnovno uređivanje slika i mogućnosti jednostavnog rada na datotekama.

Korisničko sučelje prilagođeno je većoj količini dostupnih kontrola za upravljenja datotekama dodanima ovim ažuriranjem, ali i onima planiranim za budućnost, navedeno je u objavi.

Neke od tih kontrola tiču se mogućnosti pregleda popisa osoba koje imaju prava pregleda ili uređivanja datoteka, pregled sažetaka datoteka koristeći Copilot, dodavanje datoteka u favorite, mogućnosti uklanjanja stranica iz PDF dokumenta ili spajanja više dokumenata, dodavanja bilješki na dokumente i sl.

Osim toga, poboljšane su performanse prilikom otvaranja datoteka koje se sada otvaraju do dva puta brže nego u prethodnoj verziji preglednika datoteka.

Kada i ako neka datoteka zahtjeva više opcija uređivanja može ju se otvoriti u namjenskoj aplikaciji pomoću opcije “Otvori u aplikaciji”. Jednom uređena datoteka automatski će se sinkronizirati natrag na OneDrive.