BiH

Konaković otvorio „Školu ekonomske diplomatije“

U suorganizaciji Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Agencije za unaprjeđenje stranih investicija u BiH i Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine 27. februara 2024. godine organizovana je peta u nizu „Škola ekonomske diplomatije“.

FOTO: MVP BIH PRESS
FOTO: MVP BIH PRESS

Današnju „Školu ekonomske diplomatije“ otvorio je ministar Konaković.

Tom prilikom Ministar je rekao:

„Smatram da je promicanje ekonomske diplomatije ključni alat za jačanje međunarodne trgovine i ekonomske saradnje Bosne i Hercegovine.

Moja predanost vidljiva je kroz kontinuirane napore u uspostavljanju i jačanju bilateralnih i multilateralnih odnosa, kao i kroz sudjelovanje u međunarodnim ekonomskim forumima i pregovorima. Posvećenost ovoj oblasti treba da nas motivira da radimo zajedno kako bismo ostvarili naše zajedničke ciljeve u promicanju ekonomskog prosperiteta naše zemlje.“

Pročitajte još

Prisutnima su se obratili i predsjednik VTK/STK BiH Vjekoslav Vuković, direktor Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) Marko Kubatija i šef Odsjeka za obuku Agencije za državnu službu BiH (ADS BiH) Zdravko Kujundžija.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH predavači su bili: sekretar MVP BiH Edin Dilberović, šef Kabineta ministra vanjskih poslova Zlatan Burzić, pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH za opće poslove Ahmet Halilović i pomoćnica ministra za multilateralne poslove ministarstva vanjskih poslova BiH Aida Hodžić.

Tokom rada “Škole ekonomske diplomatije” govoreno je o novim perspektivama i mogućnostima Bosne i Hercegovine prema EU, savremenoj diplomatiji i njenim globalnim izazovima te pravnim okvirima za strana ulaganja.

Prihvati notifikacije