BiH

Konačno se zabijelilo u januaru: Pogledajte šta je fotoreporter Bosnainfo zabilježio na Bjelašnici i Igmanu

Prognoze metreologa su bile tačne, stigao nam je snijeg, do duše na planinama, ali očekuje se uskoro i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Tmuran i kišovit 10. januar 2023. baš onako prigodan za jedan utorak. Srećom, stiže i snijeg kojem se ove godine svi radujemo, jer red je da ga dočekamo.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati (°C) iznosila je: Bjelašnica -7; Ivan Sedlo 0; Sokolac 1; Bugojno, Sarajevo i Tuzla 3; Bihać, Gradačac, Livno, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Zenica 4; Banja Luka, Doboj i Drvar 5; Široki Brijeg i Zvornik 6; Stolac i Trebinje 8; Neum 9; Mostar 10°C;

Danas u Bosni oblačno sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Tokom noći na srijedu u zapadnim, centralnim i istočnim područijma snijeg i susnješica su mogući i u nizinama.

U drugom dijelu dana u većem dijelu Hercegovine prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Oblačno sa padavinama će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C, prognozira Federalni hidrometreološki zavod.

Fotoreporter Bosnainfo posjetio je danas Bjelašnicu i Igman u galeriji fotografija pogledajte kakve je kadrove zabilježio.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: ILUSTRACIJA/BOSNAINFO
FOTO: ILUSTRACIJA/BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Prihvati notifikacije