Magazin

Ko je Jenna Ortega: Teško se probila na scenu, a sada je zvijezda na Netflixu

FOTO: EPA
FOTO: EPA

Serija “Wednesday” brzo je zasjela na prvo mjesto trendinga na Netflixu širom svijeta. U seriji glume Luis Guzman i Catherine Zeta-Jones te Christina Ricci, koja je u izvornoj obitelji Addams glumila Wednesday. Pažnju publike, ipak, najviše je privukla 20-godišnja Jenna Ortega, koja u novoj seriji tumači lik Wednesday. Riječ je o nadnaravnoj komičnoj horor seriji u kojoj Jenna glumi kćerku obitelji Addams.

Nova serija prati upravo Wednesday Addams na akademiji Nevermore, gdje pokušava ovladati svojim psihičkim sposobnostima, spriječiti ubilački pohod i riješiti misterij koji zadnjih 25 godina prati njene roditelje. Uz to, pokušava riješiti probleme s kojima se muče tinejdžeri njenih godina. 

“Wednesday je prirodno vrlo različita od onoga što bih ja glumila u horor filmu. Igram djevojku koja otvara vrata i pita ko je ispred, a u isto vrijeme je vjerojatno već postavila zamku koja tu osobu koja dolazi čeka na terasi”, opisala je svoju ulogu.

Rođena je 27. rujna 2002, visoka je 155 centimetara. Jenna se glumom počela baviti kad je imala šest godina, a sada postaje sve poznatije ime u TV serijama i filmovima. Prvi veliki uspjeh doživjela je s 12 godina igrajući ulogu mlade Jane u seriji “Jane the Virgin”, a pojavila se i u filmovima poput “Iron Man 3” i “Insidious: Chapter 2”. 

Mnogi Netflixovi fanovi mogli bi se sjećati Jenne po ulozi Ellie u drugoj sezoni hit serije “You”. Glumila je još i u “Stuck in the Middle”, “The Babysitter: Killer Queen”, “The Fall Out”, “Scream 5” i “Jurassic World: Camp Cretaceous”.