Politika

Kljako: Protiv mene se ne vodi postupak, žele me diskreditovati

Medijske diskreditacije ga neće pokolebati, od Suda je dobio potvrdu da se protiv njega ne vodi postupak, poručio je u razgovoru za N1 NES-ov kandidat za ministra trgovine u Vladi FBiH Anel Kljako.

FOTO: FACEBOOK / ANEL KLJAKO
FOTO: FACEBOOK / ANEL KLJAKO

Ranije su iz Kljakine bivše stranke SBB-a poručili da bi nova Vlada njegovim izborom bila nepovratno kompromitovana.

“Medijskim disktraditacijama i ucjenama i diskreditacijama da me pokolebaju, neće uspjeti. Imamo odgovor na sve njihove podvale i pokušaje diskreditacije”, rekao je Kljako.

Kljako dodaje da za njega bitno da je nadležni sud rekao svoje, da se protiv njega ne vodi postupak, ali i da ima podršku stranke kojoj pripada.

“Ja sam dijete RVI, sa pet godina sam izbjegao iz Nevesinja u Mostar, dok mi je otac bio u “četničkom logoru”, neko sam ko je svojim trudom, radom i zalaganjem postigao rezultate koje je postigao“, rekao je sagovornik N1.

Kljako, koji najavljuje tužbe protiv onih koji govore da je učestvovao u izbornoj krađi, a između ostalog i protiv lidera SBB-a, ali i bivšeg kolege Anisa Krivića kaže da se neprestano pita zašto je propao SBB iz koga je isključen. Smatra da lider SBB-a na ovaj način traži krivca za izborni neuspjeh.

“Ovim putem želim naglasiti da je ta stranka bila jedan moćni projekat. I trebalo je biti dobar stručnjak da se ruinira ta stranka. Tu su bili Fehim Škaljić, dr Đonlagić, dr Kabil koji su nestali sa političke scene”, rekao je Kljako.

SBB-ov Anis Krivić, s druge strane poručuje da bi izborom Kljake na poziciju ministra trgovine buduća Vlada FBiH bi unaprijed bila nepopravljivo kompromitovana.

“Pročitao sam iz medija da je protiv ovakvog rješenja i mandatar gospodin Nikšić, što ipak ukazuje da ima nade za buduću Vladu FBIH i da trojanski konj u vidu Anela Kljake neće uspjeti razbiti jedinstvo osmorke. Ono što mi je i lično poznato jeste da gospodin Nikšić nije za ovakvo rješenje i iz nekih drugih razloga“, rekao je Krivić u razgovoru za N1.

Krivić nije želio komentarisati najavu bišeg kolege da će protiv njega da podnese krivičnu prijavu.

“Napomenuo bih da je SBB jedina stranka u BIH, koja je u više slučajeva isključivala svoje članove zbog nezakonitih radnji, odmah po saznanju”, rekao je Krivić.

Kaže da ako stranke okupljene oko SDP-a zatvore oči pred ovakvim projedlogom, prijeti im snažna izborna kazna od strane građana na narednim izborima.

Prihvati notifikacije