Jet set

Kćerka Micka Jaggera vrijeđala i izgrebala policajca, pa uhapšena

Britanska dizajnerica nakita i kći legendarnog Rolling Stonea Micka Jaggera, Jade Jagger (51) uhapšena je na Ibizi zbog navodnog napada na policajca koji je pokušavao posredovati u svađi u jednom restoranu, prenose španski mediji.

FOTO: EPA/HORST OSSINGER_HORST OSSINGER
FOTO: EPA/HORST OSSINGER_HORST OSSINGER

Jagger je večerala s prijateljem (31) u gradu, a onda su u jednom trenuku postali agresivni i nasilni prema osoblju lokala, prenosi Jutarnji.

Jade, koja je inače kći zvijezde Rolling Stonesa i njegove prve supruge Biance, navodno je bila vidno pijana. Njezin neimenovani prijatelj počeo je navodno vikati, vrijeđati i prijetiti osoblju restorana, prije nego što je pozvana policija na mjesto događaja.

Policija je ubrzo stigla te je pokušala smiriti situaciju tako što su njezinu prijatelju rekli da prestane vikati. Ali muškarac je tada navodno krenuo u napad na policajce, gurajući ih i udarajući, a zatim im je dovikivao: “Rasisti!”

Jade je tada navodno izašla iz restorana i dovikivala policajcima ‘glupa policijo‘ i ‘je*** se, policijo‘, prije nego što je napala policajku te je počela gurati i grepsti.

Policija ju je uspjela obuzdati te su je odveli u stanicu. Ona i prijatelj su uhapšeni, a predviđeno je da se tokom dana pojave na sudu.

Prihvati notifikacije