Politika

Karamehić-Abazović i ambasadorica Kraljevine Španije u BiH: Potrebno povećati nivo investicija

Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mia Karamehić-Abazović razgovarala je danas sa ambasadoricom Kraljevine Španije u BiH Maríjom Teresom Lizaranzu Perinat o evropskom putu naše zemlje i unapređenju bilateralne saradnje dviju zemalja.

FOTO: PSBIH
FOTO: PSBIH

Na sastanku je konstatirano da su bilateralni odnosi dviju zemalja dobri i prijateljski, te naglašeno da je potrebno unapređivati privrednu saradnju, povećati nivo investicija i spoljnotrgovinske razmjene, te dodatno ojačati saradnju u oblasti turizma, obrazovanja i kulture.

Razgovarano je i o mogućnostima jačanja interparlamentarne saradnje, posebno komplementarnih parlamentarnih komisija i grupa prijateljstva.

Razmijenjena su mišljenja i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu, u svjetlu procesa proširenja Evropske unije.

Naglašena je potreba ubrzavanja reformi i evropskog puta Bosne i Hercegovine.

S tim u vezi, Karamehić-Abazović je kazala da bi što skorija odluka evropskih institucija o otvaranju pretpristupnih pregovora s našom zemljom bila značajan podsticaj za domaće političke snage i ogromna podrška za sve građane Bosne i Hercegovine – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Prihvati notifikacije