Region

Kako je prelazak na euro uticao na cijene ulaznica nogometnih utakmica u Hrvatskoj

Prelaskom na euro u Hrvatskoj su porasle mnoge cijene proizvoda i usluga. Oni koji prate tamošnji nogomet pitali su se kako će to uticati na cijene ulaznica na utakmicama HNL-a. Index.hr. objavio je temu u kojoj se vidi da oni najveći cijene ulaznica nisu povećevali, naprotiv, sada je jeftinije, a oni iz "druge lige" su neznatno skuplji.

FOTO: ILUSTRACIJA/INDEX.HR
FOTO: ILUSTRACIJA/INDEX.HR

Hajduk je tako donio odluku da na Poljud smiju samo članovi kluba, članarina je viša za 50 posto, no zato su ulaznice jeftinije cijena im je zaokružena na manji iznos.

Tako navijači Hajduka na utakmicu protiv Rijeke mogu ući već za sedam eura (52.74 kune), dok je prošle godine u septembru najjeftinija ulaznica za utakmicu s Istrom koštala 7.96 eura (60 kuna). Cijene svih ostalih ulaznica za Hajdukove utakmice na Poljudu takođe su jeftinije nego prije uvođenja nove valute.

Jeftinije na Maksimiru

Dinamo je također pojeftinio ulaznice za susrete u SuperSport HNL-u. Uspoređujući cijene ulaznica za utakmicu na Maksimiru protiv Gorice u januaru ove godine te protiv Šibenika u novembru prošle godine, vidi se da su u Dinamu također zaokružili na manji broj eura.

Ulaz na maksimirsku tribinu Sjever prije je bio 40 kuna, a sad je pet eura (37.65 kuna), Zapad gore je bio 60 kuna, a sad je sedam eura (52.71 kuna). Zapad dolje je bio 80 kuna, a sad je 10 eura (75.30 kuna).

Osijek malo poskupio

NK Osijek cijene svojih ulaznica ipak je većinom zaokružio na viši iznos. Do kraja prošle godine Osijek je isticao cijene u kunama. Tako su ulaznice za Istok za navijače koji su članovi koštala 30 kuna, a za Zapad 40, a za nečlanove 60, odnosno 80 kuna.

Sad su te cijene zaokružene na četiri (30.14 kuna) i šest eura (45.21 kuna) za članove te osam (60.28 kuna) i 11 eura (82.88 kuna) za nečlanove. Osječani su smanjili cijene ulaznica za djecu koja su članovi s 10 kuna na 1 euro (7.53 kune), no povećali za djecu koja nisu članovi s 20 kuna na 22.60 kuna ili 3 eura.

Također, za par kuna pojeftinilo je mjesto u VIP loži za članove, a poskupjelo za nečlanove Osijeka. Valja napomenuti da su Osječani omogućili svim vlasnicima polugodišnjih ulaznica da slobodno uđu na stadion u drugom dijelu sezone.

Rijeka poskupjela ulaznice za članove

Rijeka je cijene ostavila najbliže onima koje su bile prije uvođenja eura. Tako sad najjeftinija ulaznica za članove kluba košta 5.30 eura (39.39 kune), a prije je koštala 40 kuna. Neznatno su pojeftinile i najpovoljnije ulaznice za nečlanove kluba s Rujevice sa 70 kuna pale su na 9.20 eura, odnosno 69.32 kune. 

Dok su na Rujevici najpovoljnije ulaznice zadržale cijenu, ostali sektori na Zapadnoj tribini su poskupjeli. Na primjer, sektori Z2 i Z10 držali su cijenu od 100 kuna za članove, a sad su 114.52 kune, odnosno 15.20 eura. Sektor Z9 bio je 110 kuna, a sad je 119.80 kuna (15.90 eura). Ostali sektori na Zapadu također su poskupjeli za članove kluba, dok su za nečlanove ostali na približnoj cijeni.

Prihvati notifikacije