Magazin

Kako će izgledati Williamov život nakon smrti kraljice: Imat će više odgovornosti

Princ William i Kate Middleton nakon smrti kraljice Elizabete dobili su nove titule. Nakon što ih je kralj Charles III imenovao princem i princezom od Walesa, par će morati preuzeti puno više odgovornosti. Mirror piše da će se par početi javno baviti svojom novom ulogom nakon što završi razdoblje žalosti.

FOTO: INSTAGRAM
FOTO: INSTAGRAM

-William je bio jako blizak sa svojom bakom, ugledao se na nju kao niko drugi. Učio je od najboljih, rekao je jedan od pomoćnika kraljevske porodice za britanske medije.

Princ od Walesa je posljednjih nekoliko godina proveo puno vremena vodeći Kraljevsku fondaciju i projekt Earthshot Prize – najprestižniju svjetsku nagradu za zaštitu okoliša.

Nagrada je rezultat rada princa Williama i Kraljevske fondacije na razvoju projekta koji će podržati globalne napore u zaštiti i obnovi okoliša. Kraljevska porodica nakon kraljičine smrti nastoji osigurati nastavak ovih projekata bez Williamova svakodnevnog angažmana.

Izvor blizak princu Williamu tvrdi da će princ od Walesa nastaviti davati značajan doprinos britanskom narodu, naročito u području stambenog zbrinjavanja.

-Naslijedio je puno od oca, dodao je izvor.

Osim što su nakon kraljičine smrti i prvog govora kralja Charlesa postali princ i princeza od Walesa, William i Kate će od novog statusa profitirati i financijski. Naime, prije Elizabetine smrti nosili su titule vojvode i vojvotkinje od Cambridgea. Charlesovim usponom na tron tome su dodali i vojvodstvo Cornwall, koje će im donijeti znatnu financijsku korist.

Prije nego što je postao princ, Williamovo se bogatstvo procjenjivalo na 30 miliona dolara. Međutim,  sada bi godišnje samo od Cornwalla mogao ostvariti više od 20 miliona dolara, koliko je Charles dobio prošle godine.

Britanski mediji pišu da William, poput oca Charlesa, želi smanjiti monarhiju. Navodno smatra da se vojvoda od Yorka nikada ne može vratiti u javni život te da nema uloge za članove kraljevske porodice poput njegovih rođaka, princeza Beatrice i Eugenie.

Prihvati notifikacije