BiH

Kada se uhvatio za torbicu, počeo sam pucati: Evo šta je Nihad Sarajkić ispričao tužiocima o ubistvu na Vilsonovom šetalištu

Nihad Sarajkić i supruga Anela Krše su se čak i šerijatski vjenčali.

krso nihad
FOTO: KOLAŽ

Nihad Sarajkić je tužiocima ispričao šta su bili njegovi motivi za ubistvo Anela Krše i šta se sve dešavalo kobnog dana.

Kako piše Avaz, Sarajkić je tužiocima rekao da najvažniji razlog jeste žena, ali ne kako se ranije špekulisalo Sarajkićeva, nego Kršina. Naime, Sarajkić i Kršina supruga su bili u emotivnoj vezi, a čak su bili i šerijatski vjenčani.

Nevjenčana supruga Anela Krše, sa kojom je imao četvero djece, ga je prijavila za nasilje u porodici. Zbog toga je u pritvoru u KPZ Zenica bio tri mjeseca. Za to vrijeme strahujući od muža, Kršina supruga je angažovala Sarajkića da joj postavi videonadzor u kući.

Pročitajte još

Kada je Kršo izašao iz pritvora i saznao za emotivnu vezu supruge sa Sarajkićem počeo im je oboma upućivati prijetnje, rekao je Sarajkić u Tužilaštvu KS. Zbog toga ga je Sarajkić pozvao da se nađu i pokušaju izgladiti problem. Dogovorili su sastanak na Vilsonovom šetalištu. Čak su, kada su se našli, prema Sarajkićevom iskazu, otišli do prodavnice i kupili po sok.

Sarajkić se, kako je izjavio, plašio da bi ga Kršo mogao napasti, pa čak i ubiti. Zbog toga je, kako je rekao, ponio pištolj sa sobom, kako bi se eventualno mogao odbraniti. Kazao je i kako je Kršo sa sobom nosio torbicu. Umjesto da izglade problem, Sarajkić i Kršo su se na Vilsonovom šetalištu počeli svađati. U jednom trenutku Kršo je krenuo rukom ka torbici koju je nosio. Sarajkić se, kako tvrdi u iskazu tužiocima, prepao da će Kršo izvući pištolj, te je izvadio svoje oružje i počeo pucati. Priznao je da je u Kršu ispalio 16 metaka i ubio ga, ali nije znao reći zbog čega je toliko puta pucao, objavio je Avaz.

Za sada još nije utvrđeno koliko je ukupno metaka završilo u Kršinom tijelu.

Očekuje se da će Tužilaštvo BiH zatražiti pritvor za Sarajkića.