IT

JOŠ NAM JE SAMO TO FALILO Uskoro dolazi nova DRUŠTVENA MREŽA

​Nova društvena mreža koja cilja na mlađu populaciju, Nospace, počinje sa radom u junu ove godine.

drustvena mreza
FOTO: PIXNIO

Sebe nazivaju “najdruštvenijom društvenom mrežom”, jer kažu da im je prioritet interakcija između korisnika, prije nego objavljivanje viralnog sadržaja.

Nospace je napravila Tifani Žong, koja je i sama pripadnica “generacije Z”, a kako su iz kompanije rekli za “Business insider”, već je 500.000 ljudi na listi čekanja pa se čini kao da će imati dobar start.

Umjesto da se stresiraju o detaljno uređenim objavama, aplikacija ohrabruje korisnike da dijele svoje misli onako kako im naviru, bilo da je u pitanju nešto što trenutno jedu, igra koju igraju, knjiga koju čitaju ili nešto drugo.

Prvenstveno je aplikacija bazirana na tekstualnim objavama, a postoji i mogućnost da se korisnici prebace na opciju da vide objave samo svojih prijatelja. Svaki profil može da se izmijeni – mogu da se biraju boja, pozadina i font naloga, kao i da se postave status veze i interesovanja.

Pročitajte još

“Korisnici mogu da budu čudni ili autentični koliko im je volja”, rekla je Žong za “Business insider”.

Cilj nove društvene mreže je, reklo bi se, da pokaže mladim korisnicima kako je izgledalo u vrijeme kada su MySpace i Facebook bili najpopularniji (i manje-više jedini) alati za sklapanje veza i poznanstava putem interneta.

“Sjećate se kako je internet bio zabavan prije oglasa i algoritama? Mi se sjećamo, i hoćemo to da vratimo”, stoji u opisu aplikacije na App Storeu, prenosi “b92“.